REKLAMA
Ryžové arancini
Ryžové gule ala arancini
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 4 hrnčeky zvyšky rizota (šafránové, hubové alebo iné)
- 1⁄4 hrnček čerstvý petržlen
- 1 hrnček múka
- 1 hrnček strúhanka
- 2 vajce
- 2 hrnčeky strúhaná mozzarella
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zvyšky rizota si dáme do väčšej misy. Pridáme nastrúhanú mozarelu a nasekaný čerstvý petržlen. Všetko spolu dobre premiešame.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Prichystáme si tri misky na obaľovanie. Do jednej dáme múku, do ďaľšej rozšľahané vajíčko, ktoré osolíme a do tretej strúhanku.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Vytvarujeme si guličky pomocou naberačky na zmrzlinu. Najskôr obalíme v múke potom do vajíčka a nakoniec do strúhanky. Takto obalíme všetky guličky.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Smažíme vo fritéze do zlata. Necháme ešte odkvapkať na papierovom obrúsku.
Zdroj: Youtube