Zdroj: Pixabay
Šalát z čínskej kapusty Wombok Stir Fry
Jednoduchý, rýchly a zároveň neuveriteľne chutný Wombok Stir Fry je fantastické rastlinné jedlo s ázijským nádychom. Toto vyprážané jedlo, ktoré sa pripravuje z Womboku, známeho aj ako čínska kapusta, rôznych druhov čerstvej zeleniny a bohatej pikantnej omáčky, slúži ako perfektné hlavné jedlo na bezmäsitú večeru alebo ako zdravá príloha. Je zdravé, plné živín a úžasných chutí, ktoré si každý zamiluje.
Ingrediencie
- 1 Celá Wombok (čínska kapusta), nakrájaná
- 1 červená paprika, nakrájaná na plátky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na plátky
- 2 Mrkva, nakrájaná na mesiačiky
- 1 pohár šampiňóny nakrájané na plátky
- 3 strúčiky Cesnak, mletý
- 1 Cibuľa, nakrájaná na plátky
- 3 pl sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica sezamový olej
- 2 pl rastlinný olej
- 1 čajová lyžička hnedý cukor
- soľ a korenie podľa chuti
- Sezamové semienka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začnite rozohrievaním rastlinného oleja na strednom ohni vo veľkej panvici wok alebo panvici na vyprážanie.
Pridajte cesnak a cibuľu a varte, kým cibuľa nespriehľadnie.
Do woku pridajte mrkvu, papriku a huby. Smažte ich asi 3-5 minút, kým zelenina trochu nezmäkne.
Do woku pridajte nakrájaný Wombok. Miešajte a varte, kým kapusta nezačne vrieť.
V malej miske zmiešajte sójovú omáčku, sezamový olej, hnedý cukor, soľ a korenie. Miešajte, kým sa cukor nerozpustí.
Zmesou omáčky rovnomerne zalejte zeleninu vo woku a niekoľko minút miešajte, kým sa všetka zelenina rovnomerne obalí.
Varte na miernom ohni ešte 2-3 minúty.
Pred podávaním posypte sezamovými semienkami na ozdobu.
Váš chutný a výživný Wombok Stir Fry je teraz pripravený na vychutnanie.