Šašlik
Šiš kebab je chutné jedlo z Blízkeho východu, ktoré sa pripravuje z kociek marinovaného mäsa. V tomto recepte sa používa kuracie mäso, môžete ho však nahradiť hovädzím alebo jahňacím. Je to ideálne jedlo na rodinnú večeru alebo na víkendovú grilovačku s priateľmi. Vaše chuťové poháriky si vychutnajú údené a jemné mäsové špízy plné chutí!
Ingrediencie
- 1 kg Kuracie prsia nakrájané na kocky
- 3 Papriky, farba podľa vlastného výberu, nakrájané na štvorčeky
- 2 Veľké cibule nakrájané na štvorčeky
- 2 Cukety, nakrájané na plátky
- 1 šálky olivový olej
- 3 lyžičky citrónová šťava
- 5 Cesnak, mletý
- 1 polievková lyžica kajenské korenie
- 1 polievková lyžica mletá kurkuma
- 1 polievková lyžica paprika
- soľ a korenie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Vo veľkej miske zmiešajte olivový olej, citrónovú šťavu, pretlačený cesnak, kajenské korenie, kurkumu, papriku, soľ a korenie na marinádu.
Do misky pridajte kuracie mäso nakrájané na kocky a dobre premiešajte, aby boli všetky kúsky kuracieho mäsa dobre obalené. Misku prikryte a nechajte marinovať v chladničke aspoň 2 hodiny.
Po marinovaní rozohrejte gril na stredne vysokú teplotu.
Kým sa gril rozohrieva, navlečte na špajdle striedavo marinované kuracie mäso, papriku, cibuľu a cuketu.
Grilovací rošt zľahka potrite olejom a položte naň špízy.
Varte 10-15 minút, občas špízy otočte, kým nie je kurča dobre prepečené a zelenina mäkká, ale stále drží tvar.
Keď sú kebaby upečené, vyberte ich z grilu a nechajte ich niekoľko minút odpočívať.
Šiš kebab podávajte s ryžou alebo pita chlebom a omáčkou tzatziki. Dobrú chuť!