REKLAMA
Segedín zo zajka
Zdravšia verzia
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 1 stredný zajko
- 2500 ml voda
- 1 kgkyslá kapusta
- 500 ml smotana na varenie
- 60 g špaldová hladká múka
- 200 ml mlieko
- soľ
- korenie
- vegeta
- bobkový list
- pimiento
- červená ml paprika
Odporúčané produkty
Podravka ochucovadlo
Podravka NATUR
Podravka kečup jemný
Podravka dijónska horčica
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Zajka dáme variť do vody,osolíme,bobkový list a s novým korenim pridáme,,,kým nejde od kosti.
2. Krok
Keď je uvarený, dáme vychladnúť a oberieme mäso od kosti a nakrájame na menšie kúsky.
3. Krok
Do hrnca dáme kapustu a zalejeme vodou zo zaja cez sitko bez korenin.
4. Krok
Varíme do zmäknutia kapusty. Pridame mäso.
5. Krok
V mlieku a smotane si rozmiešame múku a pridáme ku kapuste s mäsom, povaríme spolu, zhustne nám to ,pridáme červenú ml.papriku a dochutíme.