Sendvič s kuracím steakom
Vyskúšajte fantastický sendvič s grilovaným kuracím steakom a pikantným dresingom.
Ingrediencie
Sendvič
- 1 dlhá bageta
- olivový olej
- 1 biela cibuľa
- 1⁄2 nakrájaná červená paprika
- 1⁄2 nakrájaná žltá paprika
- 1 miska nakrájané šampiňóny
- soľ
- mleté čierne korenie
- 10 ks menšie kuracie filety
- plátky provolone syra
- rukola
Dresing
- 4 pl majonéza
- 2 pl adobo omáčka
- 1 pl chipotle chili
- šťava z polovice limetky
Najnovšie letáky
Postup
Cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame na tenké mesiačiky. Rozohrejeme panvicu s trochou olivového oleja a cibuľu orestujeme dozlatista.
K orestovanej cibuli pridáme nakrájané papriky. Medzitým si očistíme šampiňóny a nakrájame na tenké plátky. Pridáme do panvice k paprikám.
Zmes premiešame a dochutíme soľou a čiernym mletým korením. Zelenina je hotová, keď sú šampiňóny mäkké a papriky ešte jemne chrumkavé.
Pripravíme si dresing: v mixéri krátko zmixujeme majonézu, adobo dresing, chili a šťavu z polovice limetky.
Kuracie filety ugrilujeme z oboch strán na kontaktnom grile, ale môžeme použiť aj grilovaciu panvicu.
Hotové kuracie filetky vložíme do panvice s paprikovo hubovou zmesou. Pridáme plátkový tvrdý syr a zohrievame, kým sa syr nerozpustí. Zmes premiešame a prípadne ešte dochutíme soľou a korením.
Bagetu prekrojíme na polovicu a potom priečne. Naplníme zmesou z panvice, prelejeme dresingom a dozdobíme čerstvou rukolou.