REKLAMA
Silvestrovská kapustnica de luxe
REKLAMA
Recept nájdeš v tomto článku
Nakladanie kapusty – Recept, ako pripraviť kyslú kapustu výbornej chuti
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g klobása
- 100 g údené mäso
- 25 g sušené huby
- 900 g kyslá kapusta
- 3 strúčiky cesnak
- 120 g Cibuľa
- 1.7 l hovädzí vývar
- 2 pl paprika
- 2 pl rastlinný olej
- soľ
- mleté čierne korenie
- 2 listy bobkový list
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Sušené huby namočte na 30 minút do teplej vody a potom dôkladne umyte. Rozpálime hrniec a dáme doň olej, pridajte nakrájanú cibuľu a na miernom ohni poduste Pridajte nasekaný cesnak a ešte 3 minúty varte.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do hrnca pridáme hríby, kyslú kapustu, papriku, bobkové listy, údené mäso a klobásu nakrájanú na malé kúsky a mäsový vývar. Privedieme do varu.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme 1 hodinu 30 minút. Uvarenú kapustnicu odstavte zo sporáka, nechajte 10 minút odstáť, posypte čerstvou petržlenovou vňaťou a podávajte spolu s kyslou smotanou.
Zdroj: Youtube