Škoricové slimáky z kysnutého cesta
Ingrediencie
- 500 g hladkej múky použila som špaldovú
- balenia aj sušeného droždia 15g
- 80 g masla izbovej teploty
- 1 vajíčko
- 1 žĺtko
- 300 ml mlieka
- 70 g trstinového cukru
- Štipka soli
- 4 jablká
- plátok masla
- 1 lyžička škorice
- 1 bielko
- 2 Lyžice teplého mlieka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do misky si dáme vlažné mlieko, cukor, soľ a droždie.
Dôkladne zamiešame metličkou a necháme postáť 15 minút.
Ďalej pridáme jedno vajce a jeden žĺtok a vymiešame.
Ďalej pridáme múku, zmäknuté maslo a vymiesime si cesto rukou alebo vyšľaháme(miešame aspoň 15 minút)
Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 45 minút.
Keď nám vykyslo, preložíme ho na dosku, pomúčime a rozvaľkáme.
Pripravíme si plnku. Jablká nastrúhame a jemne podusíme na masle a pridáme škoricu.
Plnku rozotrieme po celej dĺžke cesta.
Celé cesto si narežeme na 5cm pásy.
Každý pás zrolujeme a slimákov ukladáme na papier na pečenie. Keďže sa cesto lepí, tak odporúčam mať mokré ruky, bude sa lepšie rolovať.:)
Bielko zmiešame s mliekom a slimákov potrieme.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/20-25 minút do zlatista.
Vyberieme a necháme vychladnúť.
Cesto je jemné, keďže do cesta ide cukor, k jablkám do plnky som cukor už nedávala.
Dobrú chuť!