REKLAMA

Škoricové slimáky z kysnutého cesta

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
10
  • 500 g hladkej múky použila som špaldovú Pridané do
  • balenia aj sušeného droždia 15g Pridané do
  • 80 g masla izbovej teploty Pridané do
  • 1 vajíčko Pridané do
  • 1 žĺtko Pridané do
  • 300 ml mlieka Pridané do
  • 70 g trstinového cukru Pridané do
  • Štipka soli Pridané do
  • 4 jablká Pridané do
  • plátok masla Pridané do
  • 1 lyžička škorice Pridané do
  • 1 bielko Pridané do
  • 2 Lyžice teplého mlieka Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

15 min.
1. Krok

Do misky si dáme vlažné mlieko, cukor, soľ a droždie.

2. Krok

Dôkladne zamiešame metličkou a necháme postáť 15 minút.

3. Krok

Ďalej pridáme jedno vajce a jeden žĺtok a vymiešame.

4. Krok

Ďalej pridáme múku, zmäknuté maslo a vymiesime si cesto rukou alebo vyšľaháme(miešame aspoň 15 minút)

5. Krok

Cesto prikryjeme a necháme kysnúť 45 minút.

6. Krok

Keď nám vykyslo, preložíme ho na dosku, pomúčime a rozvaľkáme.

7. Krok

Pripravíme si plnku. Jablká nastrúhame a jemne podusíme na masle a pridáme škoricu.

8. Krok

Plnku rozotrieme po celej dĺžke cesta.

9. Krok

Celé cesto si narežeme na 5cm pásy.

10. Krok

Každý pás zrolujeme a slimákov ukladáme na papier na pečenie. Keďže sa cesto lepí, tak odporúčam mať mokré ruky, bude sa lepšie rolovať.:)

11. Krok

Bielko zmiešame s mliekom a slimákov potrieme.

12. Krok

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/20-25 minút do zlatista.

13. Krok

Vyberieme a necháme vychladnúť.

14. Krok

Cesto je jemné, keďže do cesta ide cukor, k jablkám do plnky som cukor už nedávala.

15. Krok

Dobrú chuť!

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4711 receptov

Mäsité jedlá

2213 receptov

Večera

4421 receptov

Nepečené

488 receptov

Mascarpone

337 receptov

Lacné jedlá

1488 receptov

Dezert

3609 receptov

Cestoviny

532 receptov