REKLAMA

Škoricové slimáky

Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
15
  • 250 g špaldovej polohrubej múky Pridané do
  • 150 ml mlieko Pridané do
  • 50 g hnedý cukor Pridané do
  • 2 žĺtko Pridané do
  • 40 g butter v7 Pridané do
  • štipka soli Pridané do
  • 40 g maslo rozpustené Pridané do
  • 50 g trstinový cukor balíček škoricového cukru (nie je povinný) Pridané do
  • 2 čl škorica Pridané do
  • 60 g walnuts v1 Pridané do
  • 1 na potretie vajíčko Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, 20g trstinového cukru a 50g múky. Poriadne premiešame a necháme kvások kysnúť na teplom mieste 10-15min.

2. Krok

Následne si do veľkej misy pridáme zbytok múky (200g), trstinového cukru (30g), žĺtky, vykysnutý kvások a poriadne premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, štipku soli a ešte raz premiešame.

3. Krok

Vymiesené cesto si pridáme do (sklenenej) misky a zakryjeme ho potravinárskou fóliou na hodinu.

4. Krok

Keď nám cesto zväčšilo svoj objem, tak si ho preložíme na pomúčenú plochu.

5. Krok

Rozvaľkáme si ho na obdĺžnik a potrieme ho roztopeným maslom.

6. Krok

Posypeme trstinovým (môžeme aj škoricovým) cukrom, mletou škoricou, nasekanými orechmi a cesto zvinieme do rolády.

7. Krok

Nožíkom si narežeme cca 1-1,5 cm slimáky.

8. Krok

Slimáky si preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť 30min.

9. Krok

Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-25min. na 180 stupňov.

10. Krok

Dobrú chuť.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Večera

4590 receptov

Torty

481 receptov

Kuracie mäso

788 receptov

Dezert

3772 receptov