Škoricové slimáky
Špaldové škoricové slimáky s vlašskými orechmi
Ingrediencie
- 250 g špaldovej polohrubej múky
- 150 ml mlieko
- 50 g hnedý cukor
- 2 žĺtko
- 40 g butter v7
- štipka soli
- 40 g maslo rozpustené
- 50 g trstinový cukor balíček škoricového cukru (nie je povinný)
- 2 čl škorica
- 60 g walnuts v1
- 1 na potretie vajíčko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do vlažného mlieka si rozdrobíme droždie, 20g trstinového cukru a 50g múky. Poriadne premiešame a necháme kvások kysnúť na teplom mieste 10-15min.
Následne si do veľkej misy pridáme zbytok múky (200g), trstinového cukru (30g), žĺtky, vykysnutý kvások a poriadne premiešame. Pridáme zmäknuté maslo, štipku soli a ešte raz premiešame.
Vymiesené cesto si pridáme do (sklenenej) misky a zakryjeme ho potravinárskou fóliou na hodinu.
Keď nám cesto zväčšilo svoj objem, tak si ho preložíme na pomúčenú plochu.
Rozvaľkáme si ho na obdĺžnik a potrieme ho roztopeným maslom.
Posypeme trstinovým (môžeme aj škoricovým) cukrom, mletou škoricou, nasekanými orechmi a cesto zvinieme do rolády.
Nožíkom si narežeme cca 1-1,5 cm slimáky.
Slimáky si preložíme na plech vystlaný papierom a necháme ešte podkysnúť 30min.
Slimáky potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre cca 20-25min. na 180 stupňov.
Dobrú chuť.