REKLAMA
Slané praclíky
Výborná slaná pochúťka
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 500 g polohrubá múka
- 175 g strúhaný Tehla syr( 40-45%)
- 250 g palmarin
- soľ (do cesta a na posypanie vykrojených praclíkov)
- 1 kus šľahačka
- 1 kus kypriaci prášok
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
Zo všetkých surovín zahnetieme cesto, ktoré potom necháme v chladničke odstáť 12 hodín. Po odstátí ho rozvaľkáme na hrúbku 4-5 mm a vykrajujeme praclíky. Ukladáme ich na plech vystlaný papierom, trochu posolíme a potrieme vajíčkom. Podľa chuti ich nakoniec posypeme makom, oreganom, pizza korením, sezamom atď. Pečieme na 190-200 C, kým nechytia farbu.