REKLAMA
Slané rožky/žemle z kysnutého cesta
Voňavé, mäkké čerstvé,,lepšie ako z obchodu
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 500 g hladká múka
- 3 pl olej
- 1 čl soľ
- 1 sušené droždie
- 1 čl cukru
- 260 ml vlažná voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
100 min.
1. Krok
Do pekárničky dáme vlažnú vodu, olej,múku zmiešanú s kvasnicami ,cukor a soľ. Zapneme program ,,priprava cesta.
2. Krok
Po vykysnutí,si dáme cesto na pomúčenú dosku vyvaľkáme,zvinieme do tvaru rohlíka.Ak chceme žemličky,cesto si rozkrojíme na veľkosť akú chceme mať žemľu a vytvarujeme malý bochník.
3. Krok
Cesto necháme odpočívať- podkysnúť asi 10-15 minút .Preložíme na plech s papierom na pečenie.
4. Krok
Potrieme rozšľahaným vajcom ,môžeme posoliť hrubozrnnou soľou alebo necháme len tak .
5. Krok
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme do ružova. A už len natrieme maslom a môžeme papať. Dobrú chuť.