REKLAMA
Slivkové gule
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 400 g uvarených zemiakov
- 1 vajíčko
- podľa potreby polohrubá múka
- maslo
- slivky
- mleté orechy
- Štipka soli
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Zemiaky v šupke si uvaríme a necháme vychladnúť.
2. Krok
Ošúpeme ich a na jemno nastrúhame. Dáme do misky.
3. Krok
Pridáme vajíčko, soľ a dôkladne premiešame.
4. Krok
Začneme pridávať múku a rukami miešame cesto, aby sa nám spojilo.
5. Krok
Z cesta si urobíme valček. Rozdelíme na 15 časti.
6. Krok
Z každej časti si urobíme placku, kde do stredu vložíme kúsok slivky.
7. Krok
Zalepíme a v rukách si vyvaľkáme guličky.
8. Krok
Gule dávame do vriacej vody a uvaríme. Keď vyplávajú na povrch, tak povarime ešte 5 minút. Občas premiešame, aby sa neprilepili.
9. Krok
Vycedíme a polejeme roztopeným maslom.
10. Krok
Posypeme orechami, makom alebo strúhankou.
11. Krok
Dobrú chuť!