REKLAMA
Zdroj: MarinaParshina from Getty Images
Slivkové muffiny
Čerstvé slivky v muffinách sú úžasne šťavnaté a v kombinácii s delikátnym cestom dodávajú muffinom skvelú sladko-kyslú chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 200 g múka
- 100 g cukru
- 100 g masla
- 2 kus vajcia
- 1 lyžička kypriaceho prášku
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- štipka soli
- 12 kus sliviek
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Najskôr si pripravíme cesto. Do misky vložíme maslo a cukor a vyšľaháme do hladka.
2. Krok
Pridáme vajcia a vanilkový extrakt a opäť poriadne vyšľaháme.
3. Krok
Pomaly pridávame preosiatu múku zmiešanú s kypriacim práškom a soľou. Cesto vmiešavame jemne, aby sme nevytlačili vzduch.
4. Krok
Každú slivku nakrájame na polovicu a vyberieme kôstku.
5. Krok
Cesto rozdelíme do foriem na muffiny, len na polovicu. Na každý muffin položíme polovicu slivky a mierne ju zatlačíme do cesta.
6. Krok
Pečieme pri teplote 180°C približne 25 minút.