REKLAMA
Zdroj: Pixabay: JESHOOTS-com
Slivkový džem
Slivkový džem je skvelý doplnok k raňajkovým pečivám alebo dezertom. Vďaka tomuto receptu ho budete môcť pripraviť jednoducho a rýchlo v pohodlí vášho domova.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 kg slivky
- 0.7 kg cukor
- vanilková aróma
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Slivky očistite od kôstok: Každú slivku prekrojte na polovicu a vyberte z nej kôstku. Polovičky sliviek potom pokrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Slivky, cukor vložte do veľkej panvice alebo hrnca. Premiešajte a nechajte pôsobiť asi 15 minút, kým slivky pustia šťavu. Potom to všetko priveďte do varu a varíte 60-90 minút, kým zmes nezhustne na konzistenciu džemu. Počas varenia pravidelne miešajte, aby sa džem nepripálil.
3. Krok
Hotový džem nalievajte do sterilizovaných pohárov. Poháre zavrite a nechajte ich vychladnúť.