REKLAMA
Zdroj: Pixabay: tiburi
Slivkový lekvár
Chutný slivkový lekvár, ktorý je perfektný na pečenie koláčov, plnenie palaciniek alebo len tak na chlebík.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 kg slivky
- 1 kg cukor
- 1 bal Želírovací cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
180 min.
1. Krok
Opláchnite slivky, odstráňte kôstky a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Krok
Slivky potom varte na miernom ohni a občas premiešajte, aby sa nepripálili.
3. Krok
Keď slivky pustia svoju šťavu, pridajte cukor a želírovací cukor.
4. Krok
Všetko dobre zamiešajte, kým sa cukor úplne nerozpustí a pokračujte vo varení, kým lekvár nedosiahne požadovanú konzistenciu.
5. Krok
Hotový lekvár naplňte do sterilizovaných pohárov a pevne ich zatvorte.