Smažená ryža s plátkami bravčového mäsa
Ingrediencie
- 3 čajová lyžička repkový olej
- 1 kus Cibuľa
- 2 kus vajce
- 1 čajová lyžička soľ
- 2 čajová lyžička sezamový olej
- mleté čierne korenie
- mrazená zelenina
- 200 g bravčové stehno
- 1 polievková lyžica ustricová omáčka
- 1 polievková lyžica sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica víno na varenie
- 1 čajová lyžička korenie piatich vôní
- 400 g varená ryža
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si pripravíme smaženú ryžu. Zohrejeme oleja. Pridáme nahrubo nasekanú cibuľu. Osmažéme do svetlohneda, do cibule rozbijeme 2 vajcia rozmiešame ich s cibuľou. Pridáme uvarenú ryžu a poriadne premiešame. Teraz pridáme 1 lyžičku soli, 1 lyžičku sezamového oleja, štipku korenia a pol misky so zmesou mrazenej zeleniny (namočte ich predtým na pár minút do vody). Poriadne premiešame na prudkom ohni.
Bravčové plátky marinujte aspoň hodinu nasledujúcim spôsobom: 1 lyžica ustricovej omáčky + 1 sójová omáčka + pol lyžičky korenia + 1 lyžička sezamového oleja + 1 vína na varenie + 1 lyžička korenia piatich vôní.
Rozpáľte panvicu so 4 lyžicami oleja. Vložte bravčové plátky a nechajte ich pomaly opiecť a uvariť. Ak ste nakrájali príliš hrubé, pridajte niekoľko lyžíc vody a postup opakujte. Nezabudnite mäso stále otáčať. Podávame so smaženou rýžou. Dobrú chuť.