REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Smažené pikantné zeleninové vegetariánske rezance Hokkien

Vegetariánske rezance Hokkien sú výdatným a lahodným jedlom z čínskej provincie Hokkien. Je plné rôznorodej čerstvej a farebnej zeleniny, ktorá je na báze hustých a sýtych rezancov. Toto jedlo je rovnako príjemné pre oči ako pre chuťové bunky a určite poskytne skvelý kulinársky zážitok.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 500 gms Rezance Hokkien Pridané do
  • 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky Pridané do
  • 1 žltá paprika, nakrájaná na tenké plátky Pridané do
  • 1 Mrkva nakrájaná na tenké plátky Pridané do
  • 1 pohár červená kapusta, drvená Pridané do
  • 1 pohár Bok choy, nakrájaný Pridané do
  • 1 pohár Huby, nakrájané na plátky Pridané do
  • 2 strúčiky Cesnak, mletý Pridané do
  • 2 pl rastlinný olej Pridané do
  • 2 pl sójovej omáčky Pridané do
  • 1 polievková lyžica sezamový olej Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • Jarná cibuľka a sezamové semienka na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

40 min.
1. Krok

Začnite rozohrievaním rastlinného oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne silnom ohni.

2. Krok

Keď je olej rozpálený, pridajte cesnak a restujte ho, kým sa nerozvonia.

3. Krok

Do panvice alebo woku pridajte papriku, mrkvu, kapustu a bok choy. Zeleninu smažte, kým nezmäkne.

4. Krok

Kým sa zelenina varí, pripravte si rezance Hokkien podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.

5. Krok

Uvarené rezance pridajte do panvice alebo woku spolu so zeleninou. Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej a nakrájané huby. Dochuťte soľou a korením.

6. Krok

Všetko spolu miešajte, kým sa rezance a zelenina dobre nepremiešajú a nepremiešajú s omáčkou.

7. Krok

Rezance Hokkien podávajte horúce, ozdobené jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4812 receptov

Mäsité jedlá

2238 receptov

Kuracie mäso

783 receptov

Mascarpone

340 receptov

Raňajky

1465 receptov

Večera

4530 receptov

Dezert

3701 receptov