:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6_u6y3EGNrtyK3JA9Ctb/07f568ff258c14b29a5ea5c152d1ea.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Smažené pikantné zeleninové vegetariánske rezance Hokkien
Vegetariánske rezance Hokkien sú výdatným a lahodným jedlom z čínskej provincie Hokkien. Je plné rôznorodej čerstvej a farebnej zeleniny, ktorá je na báze hustých a sýtych rezancov. Toto jedlo je rovnako príjemné pre oči ako pre chuťové bunky a určite poskytne skvelý kulinársky zážitok.
Ingrediencie
- 500 gms Rezance Hokkien
- 1 červená paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 žltá paprika, nakrájaná na tenké plátky
- 1 Mrkva nakrájaná na tenké plátky
- 1 pohár červená kapusta, drvená
- 1 pohár Bok choy, nakrájaný
- 1 pohár Huby, nakrájané na plátky
- 2 strúčiky Cesnak, mletý
- 2 pl rastlinný olej
- 2 pl sójovej omáčky
- 1 polievková lyžica sezamový olej
- soľ a korenie podľa chuti
- Jarná cibuľka a sezamové semienka na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Začnite rozohrievaním rastlinného oleja vo veľkej panvici alebo woku na stredne silnom ohni.
Keď je olej rozpálený, pridajte cesnak a restujte ho, kým sa nerozvonia.
Do panvice alebo woku pridajte papriku, mrkvu, kapustu a bok choy. Zeleninu smažte, kým nezmäkne.
Kým sa zelenina varí, pripravte si rezance Hokkien podľa pokynov na obale. Po uvarení ich sceďte a odložte bokom.
Uvarené rezance pridajte do panvice alebo woku spolu so zeleninou. Pridajte sójovú omáčku, sezamový olej a nakrájané huby. Dochuťte soľou a korením.
Všetko spolu miešajte, kým sa rezance a zelenina dobre nepremiešajú a nepremiešajú s omáčkou.
Rezance Hokkien podávajte horúce, ozdobené jarnou cibuľkou a sezamovými semienkami.