Zdroj: Youtube
Sous vide kuracie prsia s broskyňou
Netradične pripravené tradičné (pre niekoho kulinárske faux pas) kuracie prsia s broskyňou a syrom. Neskutočne šťavnaté a pritom dokonale zapečené, rozplývajúce sa na jazyku - také sú kuracie prsia pripravené metódou sous vide.
Ingrediencie
- 800 g kuracie prsia
- 6 ks plátkový tavený syr
- 1 broskyňové zaváraniny
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Kuracie prsia prekrojíme na tenšie pláty. Osolíme a okoreníme z oboch strán. Ak vznikli veľké kusy, rozdelíme na polovic. Vložíme do sáčkov na vákuovanie a zavákuujeme. Dáme do sous vide prístroja na 63°C 90 minút.
Mäso vyberieme zo sous vide prístroja a vložíme do nádoby na pečenie aj so šťavou zo sáčku. Na každý kus mäsa položíme polovicu zavarenej broskyne a zakryjeme ju plátkovým taveným syrom. Dáme zapiecť do rúry na program Horný ohrev / Gril / Turbo gril / Zapekanie 180°C dozlatista, približne 15 minút. Podávame so zemiakovou kašou poliatou výpekom z mäsa alebo s ryžou.
Tip na záver: Mäso pripravené v prístroji sous vide môžeme zamraziť a dokončiť inokedy. Po dokončení suvidovania, mäso necháme vo vákuu a hneď namočíme do ľadovej vody (studená voda s ľadom). Takto zastavíme proces varenia a mäso môžeme odložiť do chladničky na neskôr, prípadne do mrazničky. Mäso z mrazničky nerozmrazujeme, vo vákuu ho vrátime naspäť do sous vide prístroja na 63°C a 15 minút, potom vyberieme z vákua a dokončíme podľa vyššie napísaného postupu.