Zdroj: alisafarov from Canva
Špenátová štrúdla
Recept na výbornú špenátovú štrúdľu z lístkového cesta.
Ingrediencie
- 1 balenie lístkového cesta
- 500 g mraženého špenátu
- 1 ks Cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 100 g feta
- 1 ks vaječný bielok na potretie
- 2 Lyžice masla na osmaženie
- soľ a čierne korenie
Najnovšie letáky
Postup
Lístkové cesto rozvaľkáme na doske posypanej múkou a natrieme ho lyžicou masla.
Najprv sa pustíme do prípravy špenátovej náplne. Cibuľu a cesnak olúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme na masle dozlatista.
Na cesto nanesieme pripravenú špenátovú náplň a zrolujeme ho do tvaru štrúdly.
Pridáme rozmrazený špenát a dusíme ho, kým sa nevyparí všetka voda. Potom ho ochutíme soľou a korením.
Štrúdlu potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Po vychladnutí špenátu pridáme k nemu nakrájanú fetu a všetko spolu premiešame.
Hotovú štrúdlu necháme vychladnúť a potom ju nakrájame na porcie.
Lístkové cesto rozvaľkáme na doske posypanej múkou a natrieme ho lyžicou masla.
Na cesto nanesieme pripravenú špenátovú náplň a zrolujeme ho do tvaru štrúdly.
Štrúdlu potrieme rozšľahaným bielkom a pečieme 25 minút pri teplote 180 stupňov.
Hotovú štrúdlu necháme vychladnúť a potom ju nakrájame na porcie.