Zdroj: Pixabay
Staromódny krémový pečený ryžový puding s hrozienkami
Vychutnajte si upokojujúci pôžitok zo staromódneho pečeného ryžového pudingu, ktorý je nostalgickým návratom do detských čias. Táto sladká krémová pochúťka je ideálnym dezertom na záver domácej večere alebo jednoducho na uspokojenie vašich poludňajších chutí na sladké. Bonus navyše? Jeho ingrediencie ľahko nájdete vo svojej špajzi.
Ingrediencie
- 3⁄4 pohár Nevarenej bielej ryže
- 2 poháre Mlieka, rozdeleného
- 0.3 pohár bieleho cukru
- 1⁄4 čajová lyžička soľ
- 1 rozšľahané vajce
- 0.6 pohár Zlatých hrozienok
- 1 polievková lyžica nesoleného masla
- 1⁄2 čajová lyžička Vanilkového extraktu
- Posypte muškátovým orieškom alebo škoricou (voliteľné)
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 325 stupňov F (165 stupňov C).
Ryžu a vodu varte v hrnci na miernom ohni, kým sa voda z väčšej časti nevstrebe, približne 15 minút.
V samostatnej miske zmiešajte 1 1/2 šálky mlieka, cukor a soľ. Vlejte to do hrnca s ryžou.
Mliečno-ryžovú zmes varte na miernom ohni za častého miešania približne 15 až 20 minút, kým sa nezjemní.
V miske zmiešajte rozšľahané vajce a zvyšnú 1/2 šálky mlieka. Túto zmes pridajte do hrnca za stáleho miešania.
Do hrnca pridajte maslo a hrozienka a dobre ich vmiešajte do zmesi.
Vmiešajte vanilkový extrakt. Ak používate, posypte škoricou alebo muškátovým orieškom pre jemne korenistý nádych.
Finálnu zmes nalejte do vybranej zapekacej misy.
Zmes pečte v predhriatej rúre, kým nie je hotová, približne 1 hodinu a 30 minút.
Počas prvej hodiny pečenia nezabudnite každých 20 minút premiešať.
Puding podávajte teplý (alebo podľa chuti vychladený) a vychutnajte si tento vynikajúci dezert!