REKLAMA
Šťavnatý pistáciový koláčik
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 2 vajce
- 250 g kefír
- 230 g pistáciové maslo
- 160 g mleté pistacie
- 120 g xilytol
- 1 čl Jedlá sóda
- 1 čl vanilka
Krém
- 1 pistaciovy puding
- 300 ml mlieko
- 4 pl xilytol
- 250 g odtučnený tvaroh
Na potretie
- 2 pl malinový džem
Na posyp
- mleté pistacie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Kefír vajcia a pistáciové maslo spolu dobre premiešame a pridáme sypké suroviny. Vylejeme na plech (23x28) s papierom na pečenie a pečieme na 185°C 40-50min.
2. Krok
Po upečení nechame chvíľu vychladnúť. Na plechu položíme tácku alebo tanier a cely koláč otočíme. Papier opatrne stiahneme.
3. Krok
Koláč už neotáčame a potrieme džemom. Uvaríme si puding podľa návodu, chvíľu premiešavame a nechame trošku vychladnúť.
4. Krok
Po lyžiciach do pudingu postupne pridávame tvaroh a miešame. Natrieme na koláč posypeme pistáciami a necháme vychladiť v chladničke.