REKLAMA
Šťavnatý rebarborový koláč s posýpkou
Náš obľúbený hrnčekový koláč. Ja som k rebarbore pridala aj jahody a vznikla tak dokonalá jarná delikatesa.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
24
- 2 hrnčeky múka
- 1 hrnček práškový cukor
- 1⁄2 hrnček olej
- 2 dcl mlieko
- 1 ks vajce
- 1 bal prášok do pečiva
- 2 Balíky vanilkový cukor
- rebarbora
- jahody
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rebarboru umyjeme, nakrájamé na malé asi centimetrové kúsky a posypeme vanilkovým cukrom. Pomiešame a necháme postáť.
2. Krok
Múku, cukor a olej zmiešame a 3/4 hrnčeka z tejto zmesi odložíme na mrveničku. Do zvyšku pridáme vajce, mlieko, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Vymiešame cesto a vylejeme ho do vymasteného a múkou vysypaného plechu.
3. Krok
Na cesto položíme pripravenú rebarboru, jahody pokrájané na menšie kúsky a posypeme odloženou mrveničkou. Pečieme v trúbe na 180 C asi 40 minút alebo do zlatista.