REKLAMA
Šťavnatý slivkový koláč s posýpkou
Vynikajúci slivkový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Posýpka
- 30 g maslo
- 45 g hnedého trstinového cukru
- 1⁄2 čl škorice
- 50 g hladká múka
Cesto
- 140 g kryštálový cukor
- 125 g maslo
- 1⁄2 citrónovej kôry
- 2 kus vajce
- 220 g hladká múka
- 2 čl kypriaci prášok
- 1 dcl mlieka
- sušené slivky
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Rúru si prehrejeme na 175 °C a slivky si nakrájame na polky alebo štvrťky.
2. Krok
Pripravíme si posýpku. Maslo necháme rozpustiť a zmiešame škoricu s hnedým cukrom.
3. Krok
Rozpustené maslo primiešame do cukru so škoricou.
4. Krok
Pridáme múku do maslovej zmesi a miešame až dokým sa nezačnú vytvárať hrudky. Posýpku si odložíme.
5. Krok
Vymixujeme maslo s cukrom a citrónovou kôrou.
6. Krok
Po jednom primixujeme vajcia.
7. Krok
Pridajte múku a prášok o pečiva, a nakoniec mlieko.
8. Krok
Dajte cesto na plech. Vrstva cesta bude tenká, ale to tak má byť.
9. Krok
Poukladajte na cesto slivky a posypte ich posýpkou. Dajte piecť na 20-30 minút.