Zdroj: Pixabay : medamedia
Šťavnatý trhané morčacie mäso
Trhané morčacie mäso je jedlo, ktoré je mi mimoriadne blízke. Nielenže chutí neuveriteľne lahodne, ale je to aj skvelý spôsob, ako využiť zvyšky mäsa. Rád používam mäso z celého moriaka na prípravu väčšej porcie, ktorú potom môžem použiť na rôzne príležitosti, napríklad na grilovanie.
Ingrediencie
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 Cibuľa
- 2 PL olivový olej
- 500 ml slepačieho bujónu
- 2 PL hnedý cukor
- 1 PL paprika
- 1 ČL soľ
- 1 ČL mleté čierne korenie
- 1 moriak
Najnovšie letáky
Postup
Ak si chcete pripraviť vlastného moriaka, začnite dôkladným umytím a osušením moriaka. Tipy z mojich skúseností: Pred ďalším spracovaním nechajte morku úplne vyschnúť, inak sa korenie a marináda na mäso dobre neprilepia.
Potom mäso potrite soľou, korením, hnedým cukrom a paprikou. V tomto prípade môžete pridať trochu viac korenia, pretože po uvarení sa chuť ešte zvýrazní.
Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte nahrubo.
V ďalšom kroku rozohrejte olivový olej na veľkej panvici a morku opečte zo všetkých strán. Dôležité je byť trpezlivý a opekať vždy len jednu stranu, aby mäso zostalo šťavnaté.
Keď je morčacie mäso celé opečené, pridajte cibuľu a cesnak a zalejte ho kuracím vývarom. Teraz všetko spolu dusíme na miernom ohni približne 4-5 hodín. Nehanbite sa a z času na čas mäso skontrolujte, nakoniec by sa malo dať ľahko nakrájať.
Keď je moriak dostatočne mäkký, vyberte ho z panvice a mäso rozdrvte dvoma vidličkami.
Potom do hrnca vráťte vytiahnuté mäso a dobre ho premiešajte s omáčkou. A vaše morčacie mäso je hotové!