REKLAMA
Zdroj: FB: Varenie a Pečenie je Radosť
Šúlance zo zemiakového cesta
Klasický slovenský recept na domáce šúlance pripravené zo zemiakového cesta. Tento recept je jednoduchý na prípravu a výborný na chuť.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 500 g zemiaky
- 200 g hladká múka
- 30 g maslo
- 1 ks vajce
- 2 g soľ
Podávanie
- mak
- kakao
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Zemiaky uvaríme v slanej vode, ošúpeme a ešte horúce pretlačíme cez cedník.
2. Krok
Do pretlačených zemiakov pridáme maslo, vajce, hladkú múku a soľ. Zmes premiesame a vypracujeme hladké cesto.
3. Krok
Z cesta formujeme rovnaké valčeky, ktoré nakrájame na menšie kúsky.
4. Krok
Kúsky cesta varíme v osolenej vode približne 3 minúty.
5. Krok
Uvarené šúlance ocedíme a podávame s kakaom alebo makom.