REKLAMA
Zdroj: Canva
Sütlaç
Sütlač je tradičný turecký dezert podobný ryžovému nákypu, ktorý je veľmi obľúbený v slovenskej kuchyni.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1⁄2 šálky ryže
- 4 šálky mlieka
- 1⁄2 šálky cukru
- 1⁄2 kl vanilkového extraktu
- škorica na posypanie
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Ryžu niekoľkokrát umyte.
2. Krok
Do hrnca nalejte mlieko a pridajte umytú ryžu. Dobre premiešajte.
3. Krok
Na strednom ohni postupne zahrievajte mlieko s ryžou, občas miešajte, aby sa ryža nelepila.
4. Krok
Ryža by mala byť mäkká a mlieko by sa malo vypariť.
5. Krok
Trvá to približne 30 až 40 minút.
6. Krok
Pridajte cukor s vanilkovým extraktom a varte ešte približne 5 minút, kým cukor úplne nerozpustí.
7. Krok
Sütlač nalejte do misiek a nechajte ho vychladnúť. Potom ich dajte do chladničky na niekoľko hodín (alebo cez noc), aby sa sütlač dokonale zahustil a ochladil.
8. Krok
Pred podávaním ho môžete posypať škoricou.