REKLAMA

Zdroj: Canva

Sütlaç

Sütlač je tradičný turecký dezert podobný ryžovému nákypu, ktorý je veľmi obľúbený v slovenskej kuchyni.

REKLAMA
Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Recept nájdeš v tomto článku

Najobľúbenejšie turecké jedlá: Kebab, börek, baklava a ďalšie skvelé pokrmy!

Ingrediencie

porcií
4
  • 12 šálky ryže Pridané do
  • 4 šálky mlieka Pridané do
  • 12 šálky cukru Pridané do
  • 12 kl vanilkového extraktu Pridané do
  • škorica na posypanie Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

70 min.
1. Krok

Ryžu niekoľkokrát umyte.

2. Krok

Do hrnca nalejte mlieko a pridajte umytú ryžu. Dobre premiešajte.

3. Krok

Na strednom ohni postupne zahrievajte mlieko s ryžou, občas miešajte, aby sa ryža nelepila.

4. Krok

Ryža by mala byť mäkká a mlieko by sa malo vypariť.

5. Krok

Trvá to približne 30 až 40 minút.

6. Krok

Pridajte cukor s vanilkovým extraktom a varte ešte približne 5 minút, kým cukor úplne nerozpustí.

7. Krok

Sütlač nalejte do misiek a nechajte ho vychladnúť. Potom ich dajte do chladničky na niekoľko hodín (alebo cez noc), aby sa sütlač dokonale zahustil a ochladil.

8. Krok

Pred podávaním ho môžete posypať škoricou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov