REKLAMA

Švédske mäsové guľky köttbullar s omáčkou

Švédske mäsové guľky s omáčkou sú klasickým švédskym jedlom, ké sa môže podávať ako hlavné jedlo s prílohou alebo aj na grilovanie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4

Mäsové guľky:

  • 500 g mletého hovädzieho mäsa Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 ks vajcia Pridané do
  • 14 šálky strúhanky Pridané do
  • 14 šálky mlieka Pridané do
  • 1 pl korenia Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • olej na smaženie Pridané do

Omáčka:

  • 12 šálky smotany na šľahanie Pridané do
  • 1 šálka hovädzieho vývaru Pridané do
  • 12 ks Cibuľa Pridané do
  • 1 pl masla Pridané do
  • 1 pl múka Pridané do
  • 1 pl nasekaných kôprových lístkov Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

V miske zmiešajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, vajcia, strúhanku, mlieko a korenie. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.

2. Krok

Vytvorte guľky o veľkosti 3 cm a položte ich na tanier.

3. Krok

Rozohrejte panvicu s olejom a orestujte guľky z oboch strán do zlatista.

4. Krok

Na prípravu omáčky, rozohrejte maslo v panvici a pridajte cibuľu. Smažte, až kým cibuľa zmäkne, potom pridajte múku a miešajte 1-2 minúty.

5. Krok

Postupne pridávajte hovädzí vývar, miešajte, až kým sa omáčka nezačne zahusťovať.

6. Krok

Pridajte smotanu a kôprové lístky. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.

7. Krok

Podávajte mäsové guľky s prílohou a zalejte omáčkou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4899 receptov

Veľkonočné

246 receptov

Mäsité jedlá

2267 receptov

Dezert

3786 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

335 receptov

Pečivo

754 receptov

Raňajky

1512 receptov