REKLAMA
Švédske mäsové guľky köttbullar s omáčkou
Švédske mäsové guľky s omáčkou sú klasickým švédskym jedlom, ké sa môže podávať ako hlavné jedlo s prílohou alebo aj na grilovanie.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Mäsové guľky:
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- 1 ks Cibuľa
- 2 ks vajcia
- 1⁄4 šálky strúhanky
- 1⁄4 šálky mlieka
- 1 pl korenia
- soľ a korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Omáčka:
- 1⁄2 šálky smotany na šľahanie
- 1 šálka hovädzieho vývaru
- 1⁄2 ks Cibuľa
- 1 pl masla
- 1 pl múka
- 1 pl nasekaných kôprových lístkov
- soľ a korenie podľa chuti
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
V miske zmiešajte mleté hovädzie mäso, cibuľu, vajcia, strúhanku, mlieko a korenie. Dobre premiešajte, aby sa ingrediencie spojili.
2. Krok
Vytvorte guľky o veľkosti 3 cm a položte ich na tanier.
3. Krok
Rozohrejte panvicu s olejom a orestujte guľky z oboch strán do zlatista.
4. Krok
Na prípravu omáčky, rozohrejte maslo v panvici a pridajte cibuľu. Smažte, až kým cibuľa zmäkne, potom pridajte múku a miešajte 1-2 minúty.
5. Krok
Postupne pridávajte hovädzí vývar, miešajte, až kým sa omáčka nezačne zahusťovať.
6. Krok
Pridajte smotanu a kôprové lístky. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
7. Krok
Podávajte mäsové guľky s prílohou a zalejte omáčkou.