REKLAMA
Svetlý strúhaný tvarohový koláč
Strúhaný tvarohový koláč pozná asi veľa z vás. No čo tak si aj tento klasický koláč trošku ozvláštniť. Namiesto kakaového cesta použiť svetlé, doplniť ovocie a navyše ho spraviť v o niečo zdravšej verzii.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
20
Cesto
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 100 g celozrnnej špaldovej múky
- 100 g mleté mandle
- 50 g proteín ja som použila príchuť cookies
- 80 g sladidlo xylitol
- 2 žĺtko
- 100 g maslo
- 100 ml mlieko
- 1 čl škorica
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- štipka soľ
Plnka
- 500 g hrudkový tvaroh
- 250 g jemný tvaroh
- 2 vaječné bielka
- 30 g vanilkový proteín alebo sladidlo
- 1 polievková lyžica Zlatý klas (prášok)
- 15 g Sladidlo flavdrops
- 1 ks vanilínový cukor
- vanilková aróma
- jahody a čučoriedky
- plátky mandlí
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ingrediencie na cesto zmiešame a vypracujeme cesto. Môžeme klasicky, ručne. Pripravené ho odložíme aspoň na pol hodinu do mrazničky.
2. Krok
Na plnku si vyšľaháme bielky. Zlatý klas a proteín rozmiešame v troche vody. Následne všetky ingrediencie na plnku zmiešame.
3. Krok
Vychladnuté cesto rozdelíme na 2 časti.
4. Krok
Na plech vystlaný papierom na pečenie nastrúhame na hrubo jednu časť cesta.
5. Krok
Naň dáme plnku.
6. Krok
Na plnku naukladáme ovocie.
7. Krok
Na vrch nastrúhame zvyšnú časť cesta.
8. Krok
Ja som vrch ešte posypala plátkami mandlí.
9. Krok
Pečieme pri teplote 170 stupňov cca 45min.