Zdroj: Roxiller from Getty Images
Sviečková Wellington
Recept na výbornú sviečkovú hovädziu na štýl Wellington.
Ingrediencie
- 800 g hovädzieho sviečkového
- soľ a korenie
- 500 g listového cesta
- 2 kus veľké mrkvy
- petržlen
- 2 stredne veľké cibule
- 2 strúčiky cesnaku
- 400 ml sladká smotana
- horčica
- 200 g šampiňónov
- 2 kus vajcia
- pažítka na ozdobenie
Najnovšie letáky
Postup
Hovädzie mäso osolíme, okoreníme a opečieme na vysoko rozohriatej panvici zo všetkých strán, aby sa vytvorila chutná kôrka. Z môjho skúsenosti vám poviem, že je veľmi dôležité mäso nekrájať a piecť ho ako celok, takže si vyberte prípadne väčšiu panvicu.
Potom mäso natierame horčicou a necháme vychladnúť.
Medzitým na olivovom oleji opäť na panvici opečieme drobno nakrájanú cibuľu, cesnak, šampiňóny, mrkvu a petržlen.
Potom zeleninu mixujeme s trochou smotany do hladka a necháme vychladnúť.
Pripravené mäso obalíme zeleninovou hmotou a potom zabalíme do listového cesta. Pri balení mäsa do cesta dávajte pozor, aby bola vrstva tenká a mäso bolo pekne obalené, aby cesto nespadlo.
Potom celý zábal potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 stupňov asi 40 minút. Počas pečenia sa môže cesto opáliť, čo odporúčam kontrolovať a prípadne zakryť alobalom.
Sviečková Wellington je hotová, necháme ju ešte 10 minút odpočinúť pred krájaním.
Pred podávaním ozdobíme pažítkou.