REKLAMA
Sviečková z bravčového karé
U nás doma ju voláme falošná sviečková.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 bravčová panenka
- 1 Cibuľa
- 3 mrkiev
- 1 zeler menší
- 1 petržlen
- 1⁄2 citrón
- 1 pl bravčová masť
- 1 bobkový list
- 5 guličiek mleté čierne korenie
- 3 guličky pimiento
- soľ
- 2 čl cukor
- 250 ml šľahačka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Bravčovú panenku si očistím a osolím z každej strany.
2. Krok
V hrnci si rozpálim masť a panenku si opečiem z každej strany. Vyberiem si ju bokom a na výpek dám na kocky nakrájanú cibuľu, mrkvu, zeler a petržlen. Osolíme. Všekto spolu poopekám.
3. Krok
Zeleninu zalejem vodou, pridám koreniny v košíčku aby som ich potom ľahšie vybrala a dusím. Keď je zelenina polomäkká pridáme opečené mäso aby sa dorobilo.
4. Krok
Keď je všetko hotové mäso vyberiem a zeleninu rozmixujeme ponorným mixérom. Pridáme smotanu a prevaríme 15 minút.
5. Krok
Dochutíme citrónovou šťavou a cukrom. Mäso si nakrájame na plátky a môžeme podávať s knedľou.