:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Rwg8fqZ4KrqQ_7CeWdui/21a79c87575b2353b1039402a368e4.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Sviečková z diviny
Recept na perfektnú sviečkovú na smotane z diviny.
Ingrediencie
- 800 g mäso z diviny
- 2 kus cibule
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 mrkva
- 1 petržlen
- 1 pór
- 2 pl oleja
- 2 pl masla
- soľ a korenie
- 2 pl horčice
- 4 pl sladkej smotany
- 100 ml bieleho vína
- 200 ml vývaru z diviny
Najnovšie letáky
Postup
Začneme tým, že si pripravíme všetky ingrediencie tak, aby sme ich mali po ruke.
Mäso nakrájame na steaky, posolíme a okoreníme. Na panvici rozpálime olej a steak opečieme z obidvoch strán. Hotový steak odložíme bokom.
Na tej istej panvici rozpustíme maslo a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu ktorú restujeme. Potom pridáme pretlačený cesnak.
K cibuli a cesnaku pridáme nastrúhanú mrkvu, petržlen a pór. Všetko spolu orestujeme, pridáme horčicu a miešame, kým sa horčica úplne neroztopí.
Zeleninu a cibuľu zalejeme bielym vínom a pridáme hotové steaky. Počkáme, kým sa alkohol z vína vyparí.
Sviečkovú zalejeme vývarom a necháme asi hodinu dusiť pod pokrievkou. Zeleninu rozmixujeme a prilejeme sladkú smotanu.
Necháme ešte prejsť varom a môžeme vypnúť.