Zdroj: dulezidar for iStockPhotos
Talianske brodo (taliansky kurací vývar)
Talianske brodo je jedna z mojich najobľúbenejších polievok. Toto výživné a sýte jedlo poteší celú rodinu a prinesie na náš stôl kúsok Talianska. Keďže sa vývar varí niekoľko hodín, môže naplno rozvinúť svoje hlboké a bohaté chute. Je to naozaj jedlo pripravené s láskou a oddanosťou.
Ingrediencie
- 1 celý kuracie mäso
- 2 mrkiev
- 2 Stonky zeleru
- 1 veľké Cibuľa
- 1 zväzok petržlen
- 2 bobkové listy
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť recept na talianske brodo, najprv dôkladne umyte kurča a vložte ho do veľkej panvice. Uistíme sa, že hrniec je dostatočne veľký, aby bolo kurča úplne pokryté vodou.
Mrkvu, zeler a cibuľu nahrubo nakrájajte a pridajte do hrnca spolu s bobkovými listami a malým zväzkom petržlenovej vňate. Zeleninu radšej nakrájajte na väčšie kúsky, pretože si počas dlhého varenia zachová svoju štruktúru a lepšie uvoľní svoju chuť.
Naplňte panvicu studenou vodou, aby bolo kurča úplne pokryté. Častou chybou je použiť najprv horúcu vodu, ale studená voda je nevyhnutná, aby bol vývar číry a nezakalený.
Pomaly priveďte do varu a potom varte na miernom ohni. Počas varenia pravidelne odoberajte penu, aby ste získali číry vývar.
Brodo varte približne 2,5 až 3 hodiny. Pravidelne kontrolujeme, či kuracie mäso a zelenina uvoľnili dostatok chuti. Soľ pridávam vždy na konci, keď môžem odhadnúť konečnú chuť vývaru.
Keď je kurací vývar hotový, vyberte zeleninu a kurča. Vývar prelejte cez jemné sitko a podávajte. Kuracie mäso a zeleninu môžete jesť samostatne alebo ich vrátiť do vývaru.