Talianske špagety s cuketou
Tomuto sa hovorí budovanie chutí!
Ingrediencie
- 220 g špagiet
- 1 menšiu cuketu
- 3 pl rastlinného oleja
- 3 pl olivového oleja
- 2 strúčiky cesnak
- 50 ml zeleninový bujón
- 50 g tvrdého syru (Gouda/Eidam)
- 1 mozzarellu
- 12 lístkov čerstvej bazalky
- 1 paradajku
- soľ a mleté čierne korenie
- 20 g strúhaného parmezánu
Najnovšie letáky
Postup
Do veľkého hrnca postavíme vodu na špagety na veľký plameň
Na rastlinnom oleji si na panvici opražíme na kocky nakrájané kúsky cukety. Keď sú hotové, dáme ich nabok a zvyšný olej odsajeme papierovou utierkou
Vriacu vodu v hrnci osolíme a hodíme do nej špagety
Do čistej panvice si dáme olivový olej s dvoma olúpanými strúčikmi cesnaku. Cesnakom chceme olej len ochutiť, v žiadnom prípade sa nesmie cesnak spáliť
Keď sú špagety al dente, vyberieme cesnak z oleja a dáme tam namiesto neho špagety
Podlejeme trochou vývaru (keď nemáme vývar, použijeme vodu, v ktorej sa varili špagety)
Pridáme nastrúhaný tvrdý syr a na malé kúsky natrhanú mozzarellu – dobre premiešame, nech sa nám vytvorí krémový základ
Pridáme lístky bazalky a pražené cuketové kúsky – opäť dobre premiešame
Na záver pridáme na drobno nakrájanú paradajku a štedro posypeme mletým čiernym korením
Podávame so strúhaným parmezánom a lístkom bazalky na vrchu