Tart s tekvicovým krémom
Tekvica hokkaido v dezertoch je super. Ak ste to ešte neskúsili, určite neváhajte. Aj na mojom profile nájdete viac receptov na sladké koláče práve so skrytou zeleninou.
Ingrediencie
Cesto
- 200 g celozrnná špaldová múka
- 50 g mixované lúpané mandle
- 30 g kakao
- 1 čl prášok do pečiva
- 100 g maslo izbovej teploty
- 100 ml mlieko
- 60 g kokosový cukor
- Štipka soli
Krém
- 500 g hokkiadové pyré
- 250 g jemný tvaroh
- 2 ks vajcia
- 50 g datľový sirup alebo iné sladidlo
- 30 g proteín ja som použila snickerdoodle
- 1 čl mletá škorica
- Štipka mletého badiánu a muškátového oriešku
Poleva
- čokoládový proteínový puding
- Arašidové maslo
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Všetky ingrediencie na cesto spolu zmiešame a ručne vypracujeme do jednotnej hmoty. Odložíme do chladničky a pripravíme plnku.
Všetky ingrediencie spolu rozmixujeme tyčovým mixérom.
Cesto vytiahneme z chladničky. Formu na tart vystriekame kokosovým olejom. Na dno roztlačíme kakaové cesto. Na cesto nalejeme a rovnomerne rozotrieme tekvicovú plnku. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov 15 minút, potom stiahneme na 160 stupňov a dopečieme ešte 25 minút. Rúru vypneme a koláč necháme vychladnúť v pootvorenej.
Na vychladnutý koláč som rozotrela proteínový puding. Následne som z arašidového masla vytvorila kruhy. Špajdľou som prešla po povrchu koláča a vytvorila vzor. Pripravený koláč odložíme do chladničky na pár hodín.