Zdroj: margouillatphotos from Getty Images
Tarte Tatin
Tarte Tatin je podľa mňa jeden z najchutnejších jablkových koláčov vôbec. Príprava je taká jednoduchá, že ju zvládne začiatočník aj skúsený kuchár.
Ingrediencie
- 6 ks Veľké jablká
- 150 g cukor
- 125 g maslo
- 300 g Lístkové cesto
- štipka škorice
Najnovšie letáky
Postup
Začnite predhriatím rúry na 180 stupňov. Vždy si vezmem hrniec, ktorý môže byť v rúre a na sporáku zároveň, a rozpustím v ňom maslo s cukrom. Po chvíli sa začne tvoriť karamel a vtedy pridám olúpané jablká nakrájané na štvrtiny. Nezabudnite štvrtky jabĺk potrieť citrónovou šťavou, aby nezhnedli. Jabliek nesmie byť málo, aby pri pečení vytvorili dostatočne hrubú vrstvu.
Potom položím vyvaľkané lístkové cesto na karamelizované jablká. Okraje cesta pritlačím k jablkovej vrstve a vložím do rúry. Koláč pečiem asi 20 minút, kým nie je zlatohnedý.
Keď je koláč hotový, vyberiem ho z rúry a nechám chvíľu vychladnúť. Potom ho vyklopím na tanier a je hotový. Tarte Tatin nielen skvele vyzerá, ale aj výborne chutí. Cesto je chrumkavé a jablková náplň krásne sladká.