REKLAMA
Tava s jahňacím mäsom

Tava s jahňacím mäsom

Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné. Niečo ako mäsové lečo🙂 Teraz zo sezónnej zeleniny chutí najlepšie.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 650 g mäso jahňacie (najlepšie stehno) Pridané do
  • 1 kg paradajka Pridané do
  • 6 ks paprika Pridané do
  • 1 ks Cibuľa Pridané do
  • 2 kl paprika červená mletá Pridané do
  • 2 kl oregano Pridané do
  • 2 kl paprika Isot Pridané do
  • 50 g maslo Pridané do
  • trochu oleja Pridané do
  • podľa chuti soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

30 min.
1. Krok

Mäso nakrájame na malé kocky/kúsky. Paradajky na malé kúsky, papriku na tenké malé kúsky a cibuľu nadrobno. V panvici na oleji mäso udusíme celkom do mäkka. Podľa potreby ho podlejeme pri dusení aj trochou vody. Mäkké mäso necháme opiecť a pridáme k nemu pokrájanú zeleninu. Dáme mletú papriku, oregano, Isot, maslo a soľ podľa chuti. Premiešame, zakryjeme a necháme variť, kým zelenina celkom nezmäkne. Všetko sa spolu krásne uvarí a pustí fantastickú šťavu.😍

2. Krok

Podávame k tomu chlieb, iné pečivo, alebo aj ryžu či zemiaky🙂 Výborne sa k tomu hodia chlebové placky, ktoré sú u nás k tomuto jedlu už neodmysliteľné. Prajem dobrú chuť!

Tava s jahňacím mäsom - krok prípravy 1
3. Krok

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4428 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Dezert

3618 receptov