Tava s jahňacím mäsom
Výborné turecké jedlo z paprík a paradajok. Jednoduché, rýchle a fantasticky chutné. Niečo ako mäsové lečo🙂 Teraz zo sezónnej zeleniny chutí najlepšie.
Ingrediencie
- 650 g mäso jahňacie (najlepšie stehno)
- 1 kg paradajka
- 6 ks paprika
- 1 ks Cibuľa
- 2 kl paprika červená mletá
- 2 kl oregano
- 2 kl paprika Isot
- 50 g maslo
- trochu oleja
- podľa chuti soľ
Najnovšie letáky
Postup
Mäso nakrájame na malé kocky/kúsky. Paradajky na malé kúsky, papriku na tenké malé kúsky a cibuľu nadrobno. V panvici na oleji mäso udusíme celkom do mäkka. Podľa potreby ho podlejeme pri dusení aj trochou vody. Mäkké mäso necháme opiecť a pridáme k nemu pokrájanú zeleninu. Dáme mletú papriku, oregano, Isot, maslo a soľ podľa chuti. Premiešame, zakryjeme a necháme variť, kým zelenina celkom nezmäkne. Všetko sa spolu krásne uvarí a pustí fantastickú šťavu.😍
Podávame k tomu chlieb, iné pečivo, alebo aj ryžu či zemiaky🙂 Výborne sa k tomu hodia chlebové placky, ktoré sú u nás k tomuto jedlu už neodmysliteľné. Prajem dobrú chuť!
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com.