Tekvicová polievka so zemiakmi
Tekvicová polievka so zemiakmi je výživná a chuťovo bohatá polievka, ktorá je ideálna pre chladnejšie dni. Tekvica pridáva krásnu jemnú sladkosť a zemiaky urobia polievku sýtejšou. Skúste túto jednoduchú a rýchlu receptúru, ktorá zahreje vaše telo aj dušu.
Ingrediencie
- 1 kg hokkaido tekvice
- 3 ks zemiaky
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 l zeleninového vývaru
- 2 kl soli
- 1 kl mletej papriky
- 1⁄2 kl mletého korenia
- smotana na podávanie
Najnovšie letáky
Postup
Tekvicu očistíme a nakrájame na kusy. Zemiaky olúpeme a nakrájame na menšie kocky.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno.
V hrnci rozohrejeme trochu oleja a na ňom orestujeme cibuľu dozlatista. Pridáme nakrájaný cesnak a restujeme ešte minútu.
Do polievky teraz pridáme nakrájanú tekvicu a zemiaky, premiešame a podlejeme ju zeleninovým vývarom. Soľ, korenie a papriku použijeme podľa chuti.
Tekvicovú polievku varíme na miernom ohni cca 20 minút.
Uvarenú tekvicovú polievku rozmixujeme ponorným mixérom do hladka.
Podávame horúcu, podľa chuti ozdobenú smotanou.