Tekvicová roláda
Roláda z tekvice na sladko. Mňamka. Dezert opäť chutný a o niečo výživnejší.
Ingrediencie
Cesto
- 3 ks vajcia
- 200 g Tekvicové pyré
- 100 g erythritol
- 100 g hladká špaldová múka
- Štipka soli
- 1 čl prášok do pečiva
- 2 čl koreniny perník škorica muškátový orech mletý zázvor
Krém
- 250 g jemný tvaroh v papier
- 1⁄2 balenia vanilkový puding creme ole
- 150 ml mlieko
- 1⁄2 balenia škoricový cukor
- 1 pl Med
- 1 čl mletá škorica
- džem ja som zmiešala slivkový a ovocné pyré
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do snehu. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Primiešame tekvicové pyré a následne preosiatu múku a zvyšné suché ingrediencie. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po dopečení stiahneme papier na pečenie, zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si puding vyšľahaním prášku v mlieku. K pudingu zašľaháme tvaroh a primiešame škoricu a sladidlo.
Vychladnuté cesto rozbalíme. Potrieme vrstvou džemu a rozotrieme krém. Opatrne zrolujeme. Ak nám zostal krém, potrieme ním aj vrch rolády. Dozdobíme podľa predstáv a odložíme stuhnúť do chladničky na pol hodinku.