Tekvicové rezy
Netradičný tekvicový koláč.
Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
CESTO
- 3 ks vajcia
- 180 g kryštálový cukor
- 100 ml rastlinný olej
- 250 g polohrubá múka
- 1⁄2 vrecúška prášok do pečiva
PLNKA
- 600 g tekvica alebo tekvicový kompót
- 50 g cukor
- 2 ks vanilkový pudingový prášok
- 1 ks šľahačka v prášku
- 200 ml mlieko polotučné
Najnovšie letáky
Postup
Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme olej a 100 ml vody a znovu vyšľaháme. Z bielkov pripravíme pevný sneh. Obe hmoty zľahka spojíme a nakoniec vmiešame múku s kypriacim práškom. Pripravené cesto rozotrieme na plech s vyšším okrajom vymastený tukom a vysypaný polohrubou múkou. Pečieme v rúre predhriatej na 200 C asi 20 minút. Po upečení necháme vychladnúť.
Uvarenú tekvicu alebo tekvicový kompót aj s nálevom rozmixujeme (asi 100 g tekvice dáme bokom na dozdobenie). Rozmixovanú masu dáme do kastrólika, pridáme cukor a privedeime do varu. V 100 ml studenej vody rozmiešame pudingové prášky a vlejeme do vriaceho kompótu. Za stáleho miešania povaríme dve minúty a horúci krém rozotrieme na vychladnutý korpus v pekáči. Necháme stuhnúť v chladničke.
Šľahačku v prášku rozmiešame v studenom mlieku a vyšľaháme. Rozotrieme ju na vychladnutý puding a necháme odležať 60 minút v chladničke. Nakrájame na rezy a ozdobíme tekvicou, ktorú nakrájame na kocky, a čerstvou medovkou.