REKLAMA

Zdroj: Pixabay

Tekvicový koláč

Počas mojich mnohých jesenných skúmaní v oblasti pečenia som narazila na tento recept na tekvicový koláč s korením, ktorý je skutočným majstrovským dielom chutí. Je to víťaz davov na rodinných stretnutiach a upokojujúca pochúťka počas chladnejšieho obdobia. Zmes teplého korenia a tekvicového pyré vytvára vlhký a aromatický dezert, ktorý vás uisťujem, že bude skutočnou radosťou piecť aj jesť, najmä počas chladných jesenných večerov.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
12
  • 2 poháre múka Pridané do
  • 112 poháre kryštálový cukor Pridané do
  • 1 čajová lyžička kypriaci prášok Pridané do
  • štipka soľ Pridané do
  • 112 pl mletá škorica Pridané do
  • 12 čajová lyžička mletý muškátový oriešok Pridané do
  • 12 čl mleté nové korenie Pridané do
  • 1 hrnček olej Pridané do
  • 4 ks Veľké vajcia Pridané do
  • Poleva podľa vlastného výberu (dobre sa hodí tvarohová poleva) Pridané do
  • 112 pohára tekvicové pyré v konzerve Pridané do
REKLAMA

Postup

90 min.
1. Krok

Predhrejte rúru na 175 °C (350 °F). Kým čakáte na rúru, zľahka vymažte maslom a vysypte múkou plech s rozmermi 9x13 palcov. Ja osobne uprednostňujem pergamenový papier pred múkou, aby sa koláč vyberal bez neporiadku.

2. Krok

Vo veľkej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, soľ, škoricu, muškátový oriešok a nové korenie. Dôkladné premiešanie týchto suchých prísad v tejto fáze pomôže rovnomerne rozložiť chute v koláči.

3. Krok

V samostatnej miske zmiešajte olej a tekvicové pyré, kým sa dobre nespoja. Ubezpečujem vás, že tajomstvo skvelej vlhkosti tohto koláča spočíva v tomto šťavnatom duete tekvica-olej!

4. Krok

Do tekvicovej zmesi postupne zašľahajte vajcia, pričom dbajte na to, aby sa každé z nich pred pridaním ďalšieho úplne spojilo.

5. Krok

Postupne pridávajte zmes suchých ingrediencií do tekvicovej zmesi. Miešajte len toľko, aby sa všetko spojilo - nemiešajte príliš, pretože to môže mať za následok tvrdšiu štruktúru koláča.

6. Krok

Cesto nalejte do pripravenej formy a vrch uhlaďte stierkou.

7. Krok

Pečte v predhriatej rúre asi 30-40 minút, alebo kým špáradlo zapichnuté do stredu nevyjde čisté.

8. Krok

Pred nanesením polevy nechajte koláč úplne vychladnúť. Zabráni sa tým roztopeniu polevy.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov