REKLAMA
Tekvicový prívarok s duseným hovädzím

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím

Tekvicový prívarok je taký poriadny klasický nedeľný obed, ktorý si môžete dopriať počas celého roka. Keď si k nemu pridáte knedle preliate šťavou z mäsa, je to obed so spomienkami na detstvo.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
6
  • 300 g hovädzie mäso Pridané do
  • 2 ks Cibuľa Pridané do
  • soľ a korenie Pridané do
  • mletá rasca Pridané do
  • mletá červená paprika Pridané do
  • 1 ks tekvica Pridané do
  • 500 ml mlieko Pridané do
  • 2 ks bobkový list Pridané do
  • rastlinný olej Pridané do
  • kôpor čerstvý Pridané do
  • 200 ml smotana na varenie Pridané do
  • hladká múka Pridané do
  • ocot Pridané do

Odporúčané produkty

REKLAMA

Postup

180 min.
1. Krok

Najprv som si nakrájala hovädzie mäsko na kocky. Na oleji som opražila dve cibule do sklovita a pridala mäso. Nechala som ho dobre zatiahnuť, pridala soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a mletú červenú papriku a celé to podliala cca 3 dcl vody. Nechala som ho zakryté dusiť. Občas som doliala vodu, máme radi veľa šťavy. Tá krásne zhustne, takže ju netreba ničím zahusťovať.

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím - krok prípravy 1
2. Krok

Kým sa mäso udusilo do mäkka, očistila som si veľkú tekvicu a na hrubom strúhadle som ju nastrúhala. Na troche oleja som ju podusila, posolila, zaliala mliekom a vhodila 2 bobkové listy.

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím - krok prípravy 1
3. Krok

Keď takto asi 15 minút prevrela, pridala som za hrsť nasekaného kôpru, cukor podľa chuti a zátrepku zo smotany na varenie. Po zlých skúsenostiach so zrazením pridávam ocot alebo citrónovú šťavu až po odstavení z ohňa. Podávame s knedľou, prípadne varenými zemiakmi. Dobrú chuť 😋

Tekvicový prívarok s duseným hovädzím - krok prípravy 1

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4608 receptov

Mäsité jedlá

2175 receptov

Zaváranie

145 receptov

Večera

4308 receptov

Raňajky

1353 receptov

Lacné jedlá

1441 receptov

Cestoviny

519 receptov