Tekvicový prívarok s duseným hovädzím
Tekvicový prívarok je taký poriadny klasický nedeľný obed, ktorý si môžete dopriať počas celého roka. Keď si k nemu pridáte knedle preliate šťavou z mäsa, je to obed so spomienkami na detstvo.
Ingrediencie
- 300 g hovädzie mäso
- 2 ks Cibuľa
- soľ a korenie
- mletá rasca
- mletá červená paprika
- 1 ks tekvica
- 500 ml mlieko
- 2 ks bobkový list
- rastlinný olej
- kôpor čerstvý
- 200 ml smotana na varenie
- hladká múka
- ocot
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Najprv som si nakrájala hovädzie mäsko na kocky. Na oleji som opražila dve cibule do sklovita a pridala mäso. Nechala som ho dobre zatiahnuť, pridala soľ, mleté čierne korenie, mletú rascu a mletú červenú papriku a celé to podliala cca 3 dcl vody. Nechala som ho zakryté dusiť. Občas som doliala vodu, máme radi veľa šťavy. Tá krásne zhustne, takže ju netreba ničím zahusťovať.
Kým sa mäso udusilo do mäkka, očistila som si veľkú tekvicu a na hrubom strúhadle som ju nastrúhala. Na troche oleja som ju podusila, posolila, zaliala mliekom a vhodila 2 bobkové listy.
Keď takto asi 15 minút prevrela, pridala som za hrsť nasekaného kôpru, cukor podľa chuti a zátrepku zo smotany na varenie. Po zlých skúsenostiach so zrazením pridávam ocot alebo citrónovú šťavu až po odstavení z ohňa. Podávame s knedľou, prípadne varenými zemiakmi. Dobrú chuť 😋