Torta spiderman
Detská narodeninová torta s motívom spidermana a karamelovo - vanilkovým krémom.
Ingrediencie
Piškótový korpus
- 380 g polohrubá múka
- 300 g kryštálový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 7 ks vajce
- 150 ml olej
- 70 ml vlažná voda
Orechový korpus
- 225 g polohrubá múka
- 225 g kryštálový cukor
- 225 g mleté orechy
- 1 ks vanilkový cukor
- 7 ks vajce
Krémy
- 1 ks salko
- 750 ml mlieko polotučné
- 3 ks vanilkový puding
- 6 pl hrubá múka
- 2 ks vanilkový cukor
- 500 g maslo
- 12 pl kryštálový cukor
Na potiahnutie a figúrku
- 1 kg fondán
- červené farbivo
- modrá potravinárska farba
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešame všetky suroviny na piškótové cesto a vyšľaháme ich.
Rovnako pripravíme aj orechové cesto.
Takýmto spôsobom pripravené cesto pečieme na plechu, ktorý je vystlaný papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre na 180°C približne 35 minút. Obe cestá po upečení necháme vychladnúť a rozrežeme ich na 2 časti.
Medzitým si pripravíme krémy.
Aby sme si prácu zrýchlili, salko uvaríme už deň vopred. Varíme ho 1 hodinu v tlakovom hrnci alebo 1,5 h obyčajne. Neodporúčam kupované karamelové salko, nakoľko je dosť riedke.
V hrnci uvaríme hustý poding z mlieka, hrubej múky, vanilkového cukru, 8 PL cukru a pudingov.
Puding za občasného miešania necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Po vychladnutí ho zmixujeme s maslom a ďalšími 4 PL cukru. Takto pripravený krém rozdelíme na 2 časti a do jednej z nich primiešame uvarené salko.
Vrstvenie Piškótové cesto natrieme vanilkovým krémom, naň položíme orechové cesto, ktoré natrieme karamelovým krémom. Celé to zopakujeme ešte 1x.
Vrch torty potrieme krémom a potiahneme fondánom.
Pomocou potravinárskych farbičiek dozdobíme tortu do štýlu spidermana.