:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mTbOzkOjgRN3Qmvysodf/2b13b0a8841c1b2d62e82126e6a867.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Tortový korpus
Tento recept vám ukáže, ako pripraviť základný vanilkový korpus na tortu, ktorým očaríte svojich hostí.
Ingrediencie
- 250 g maslo
- 250 g kryštálový cukor
- 4 vajcia
- 250 g hladká múka
- 2 čl prášku do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- 125 ml mlieka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Vezmite veľkú misu a v nej zmiešajte zmäknuté maslo a cukor, kým nevznikne krémová hmota.
Postupne pridávajte vajcia po jednom, vždy ich dobre premiešajte.
Do zmesi pridajte múku, prášok do pečiva a vanilkový cukor. Pomaly premiešajte, aby ste dosiahli hladkú a homogénnu zmes.
Nakoniec pridajte mlieko a jemne premiešajte, až kým nebude všetko dobre spojené. Pripravte si tortovú formu s priemerom približne 20 cm. Vysteľte ju pečiacim papierom a vlejte do nej pripravené cesto.
Korpus pečieme vo vyhriatej rúre na 180 °C asi 25-30 minút, alebo kým nebude pekne zlatistý a pri vložení špajle do stredu sa n ám na ňu cesto nenalepí. Vyberte korpus z rúry a nechajte ho vychladnúť vo forme. Potom ho opatrne vyberte a nechajte úplne vychladnúť na mriežke.
Korpus je pripravený na plnenie.