REKLAMA
Tradičné fašiangové fánky
Fánky jemné a nadýchané ako obláčik podľa starého rodinného receptu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 300 g múka
- 250 g syr cottage cheese
- 3 kus vajce
- 60 g maslo rozpustené
- 1 čajová lyžička kypriaci prášok
- 2 Lyžice rum
- 1 polievková lyžica cukor
- Štipka soľ
- trošku rastlinný olej
- trochu práškový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
Všetko spolu premiešame vo veľkej mise (okrem oleja a práškového cukru). Vznikne elastické rovnomerné a hladké cesto. Rozvaľkáme ho na pomúčenej doske na hrúbku 4 - 5 mm a pomocou ostrôžky alebo noža vykrajujeme tvar typický pre fánky. Každý kúsok v strede narežeme. Vysmážame ich na panvici v rozhorúčenom oleji z oboch strán. Akonáhle chytia zlatistú farbu, presunieme fánky na tácku vystlanú papierovými obrúskami, ktoré odsajú prebytočnú mastnotu. Ešte horúce fánky poprášime práškovým cukrom. Jednoduché kysnuté fašiangové fánky sú na svete. Dobrú chuť!
Výborný recept, vďaka ?