REKLAMA
Tradičné grilážky
Skutočne ten najlepší recept na grilážky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
30
- 250 g kryštálový cukor
- 250 g maslo
- 1 ks konzerva sladeného kondenzovaného mlieka
- 250 g najemno nasekaných orechov
- 1 bal tortové oplátky
- čokoládová poleva
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
V hrnci na miernom ohni rozpustíme cukor na karamel. Pridáme maslo nakrájané na kúsky a necháme rozpustiť. Potom vmiešame kondenzované mlieko a varíme 3 minúty. Nakoniec primiešame orechy.
2. Krok
Odstavíme, po chvíli ešte teplé rozotrieme vrstvu zmesi na tortovú oplátku. Položíme na ňu ďalšiu oplátku a natrieme ďalšiu vrstvu zmesi. Položíme poslednú oplátku a necháme ju prázdnu. Rovnomerne zaťažíme a dáme na noc do chladu.
3. Krok
Na druhý deň nakrájame na tenké rezy a podľa chuti môžeme grilážky ešte poliať alebo namočiť do čokládovej polevy.