REKLAMA
Tradičné makové rožteky
Makové rožteky s pistáciami, preliaté javorovým sirupom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Budeme potrebovať
- 250 g celozrnná špaldová múka
- 150 g špaldová hladká múka
- 150 g ghee
- 150 g gréckeho jogurtu
- voda
- vodu, pridávam podľa vláčnosti cesta
Plnka
- 100 g maku
- 50 g práškový trstinový cukor
- 50 ml mlieka
- 2 polievková lyžica slivkový lekvár
Pred podávaním
- javorový sirup
- drvené pistácie
- trstinový práškový cukor
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, následne zabalíme do fólie a dáme zachladiť.
2. Krok
Po 30minútach cesto vyberieme, rozvaľkáme, vykrajujeme tvary podľa želania, v mojom prípade som ich vykrajovala pohárom a plnila džemom, preložíme kolieska napoly a poriadne pozatláčame vidličkou, majú tendenciu sa počas pečenia pootvárať.
3. Krok
Plníme makovou plnkou, ktorú pripravíme zo všetkých surovín zo zoznamu. Po jednom ich ukladáme na plech, pred pečením ich ešte poprepichujeme vidličkou. Pečieme 20-25min/180. Do zlatista. Po upečení ich teplé prelejeme javorovým sirupom a posypeme pistáciami.