REKLAMA
Tvarohová bublanina
Vláčna jemná bublanina s tvarohom a čučoriedkami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 2 hrnčeky hladkej múky použila som špaldovú
- 2 vajíčka
- 1⁄3 hrnček trstinového cukru
- 1⁄2 hrnček roztopeného masla alebo kokosového oleja
- 1 hrnček plnotučného mlieka
- 1 lyžička Čajové Sódy bikarbóny
- 200 g hrudkovitého tvarohu
- drobné ovocie na vrch použila som domáce čučoriedky
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Použila som formu s priemerom 27cm.
2. Krok
Ako odmerku som použila hrnček s objemom 200ml.
3. Krok
Bielka si oddelíme od žĺtkov a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.
4. Krok
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme roztopené maslo, mlieko a zašľaháme.
5. Krok
Ďalej pridáme múku, sódu bikarbónu a znovu prešľaháme.
6. Krok
Pridáme tvaroh a ručne rozmiešame. A nakoniec vmiešame sneh a všetko dôkladne rozmiešame.
7. Krok
Cesto dáme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie.
8. Krok
Cesto je hustejšie pomôžeme si metličkou.
9. Krok
Vrch posypeme ovocím a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme na 180/30 minút alebo podľa potreby do zlatista.(skúška špáradlom)
10. Krok
Vyberieme, necháme vychladnúť a vrch môžme poprášiť práškovým cukrom.
11. Krok
Dobrú chuť!