Tvarohová torta s jahodami
Toto je dokonalá letná torta, ktorá zahŕňa jahody a tvaroh, ideálna pre milovníkov ovocného dezertu.
Ingrediencie
Cesto:
- 250 g hladká múka
- 125 g maslo
- 50 g práškový cukor
- 1 ks vajce
Na tvarohovú plnku:
- 500 g syr cottage cheese
- 250 ml kyslá smotana
- 100 g práškového cukru
- 2 kus vajce
- 1 ks citrón
- 400 g jahody
Najnovšie letáky
Postup
Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte tortovú formu s priemerom 24 cm.
Na prípravu cesta zmiešajte múku, maslo a cukor dohladka. Pridajte vajce a hneťte, kým nevytvoríte hladké cesto. Rozvaľkajte ho na hrúbku asi 3 mm a vytvorte z neho kruh, ktorý uložíte do formy. Prikryte papierom na pečenie a na to položte napr. fazule alebo ryžu. Pečte v rúre asi 10 minút.
Po 10 minútach z cesta vyberte záťaž a papier a nechajte opiecť ďalších 10 minút alebo kým kôrka nie je zlatistá.
Pripravte si plnku zmiešaním tvarohu a kyslej smotany dohladka, pridajte cukor, vajcia a citrónovú kôru. Všetko dôkladne premiešajte a vylejte na pečené cesto. Pečte v rúre asi 30-35 minút alebo kým plnka nie je pevná.
Medzi tým si nakrájajte jahody. Pre výraznejšiu chuť ich môžete jemne posypať práškovým cukrom.
Keď je torta hotová, nechajte ju vychladnúť pri izbovej teplote, potom ju ozdobte jahodami a nechajte vychladnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.