Tvarohové nekysnuté šišky
Ak je tvaroh súčasťou vašich chladničkových zásob, toto je skvelý recept na jeho využitie. Rýchly, chutný a nenáročný.
Ingrediencie
Šišky
- 200 g syr cottage cheese
- 2 kus vajce
- 1 kus cukor s mandľovou príchuťou
- 1 polievková lyžica práškový trstinový cukor
- 50 g biely jogurt
- 50 ml rum
- 1⁄2 bal tatarská omáčka
- 380 g špaldová múka
Pena
- 2 kus vaječné bielka
- 80 g práškový cukor
- podľa chuti jahodový lekvár
Najnovšie letáky
Postup
V miske vymiešame vajíčka metličkou s oboma cukrami, pridáme postupne rum, jogurt, tvaroh a premiešame.
V druhej miske zmiešame múku s vínnym kameňom, pridáme ju k tekutej zmesi a premiešame.
Premiestnime cesto na pracovnú dosku, vypracujeme nelepivé cesto a následne ho vyvaľkáme na hrúbku cca 1cm. Vykrajujeme z cesta kruhy, ktoré necháme oddychovať kým sa nám vyhreje v panvici olej na vysmážanie.
Do vyhriateho oleja vkladáme opatrne vykrojené krúžky a opražíme ich z oboch strán do zlatova. Ešte teplé ich môžeme obaliť vo vanilkovom cukre.
Jahodová pena - v miske vyšľaháme bielky s práškovým cukrom do hustej peny a následne pridávame lekvár po lyžičkách, aby sme docielili želanú jahodovú príchuť peny. (Ak sa bojíte surových bielok, môžete pred mixovaním premiešať bielky s cukrom nad parou, kým sa cukor roztopí a následne ich mixovať).