Tvarohový koláč s tekvicovým korením
Podľa tohto receptu si pripravíte dokonalý dezert na jesenné obdobie. Trojvrstvový koláč s tekvicou a tvarohom je taký chutný a jednoduchý na prípravu.
Recept nájdeš v tomto článku
Kúzelné hallowenske recepty – Muffiny, cupcakes a tekvicové párty jedlá
Ingrediencie
- 6 pl maslo rozpustené
- 10 ks grahamovové sušienky
- 220 g zmäknutý tvaroh alebo cream cheese
- 1 čl vanilková esencia
- 425 g hokkaido pyré
- 2 čl korenie na tekvicový koláč
- 1 pohár šľahačka
Najnovšie letáky
Postup
V miske zmiešajte rozdrvené grahamové sušienky a rozpustené maslo.
Zdroj: Youtube
Do pekáča vymasteného maslom vtlačte zmes sušienok a masla a vytvorte základ. Pečte 10 minút pri teplote 160 stupňov.
Zdroj: Youtube
V miske vyšľahajte zmäknutý tvaroh alebo cream cheese s práškovým cukrom, vajcami a vanilkovým extraktom na vysokých otáčkach. Všetko dobre spojíme do hladkého cesta.
Zdroj: Youtube
Teraz nalejte polovicu zmesi na upečený základ a rovnomerne ju rozotrite. Nechajte ju 20 minút chladnúť.
Zdroj: Youtube
Medzitým pridajte tekvicové pyré a tekvicové korenie do zvyšnej tvarohovej zmesi a všetko dobre premiešajte.
Zdroj: Youtube
Nalejte na vrch koláča a pečte 50 minút pri teplote 160 stupňov.
Zdroj: Youtube
Po upečení ho nechajte ešte 20 minút chladnúť, potom ho nakrájajte na kocky a na záver pridajte šľahačku.
Zdroj: Youtube