REKLAMA
Tvarohový koláčik
Chutný so zeleným korpusom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
Cesto
- 2 vajíčka
- 100 g cukru použila som trstinový svetlý
- 100 ml mlieka
- 50 ml olivového oleja priordei slovakia
- 160 g špenátové pyré
- 180 g hladkej múky
- 1⁄2 balenia Prášku do pečiva
Plnka
- 250 ml smotany na šľahanie
- 250 g odtučneného tvarohu alebo ricotty
- 1 lyžička práškového cukru
- 2 lyžičky kôry z citróna
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
50 min.
1. Krok
Do misky si dáme vajíčka a cukor a vymiešame.
2. Krok
Ďalej pridáme mlieko, olej a špenátové pyré(čerstvý špenát vymixovaný s vodou alebo mrazený). Dôkladne zamiešame.
3. Krok
Nakoniec pridáme múku a prášok do pečiva. Zamiešame a cesto vylejeme do formy vystlanej papierom na pečenie. Použila som formu veľkosti 27cm.
4. Krok
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 180/35 minút alebo podľa potreby do zlatista.
5. Krok
Vyberieme a necháme vychladnúť.
6. Krok
Smotanu si vyšľaháme na hustú hmotu. Pridáme cukor, tvaroh a zamiešame.
7. Krok
Nakoniec vmiešame kôru z citróna. Plnkou potrieme celý koláč.
8. Krok
Pred podávaním vložíme do chladničky stuhnúť.
9. Krok
Dobrú chuť!